#RotterdamSchrijft

Schrijf jij het beste verhaal van Rotterdam? Bibliotheek Rotterdam en Sweek zijn op zoek naar verhalen geschreven over Rotterdam, door Rotterdammers. Schrijf jij een thriller die zich afspeelt in Katendrecht? Een gedicht over een studentenhuis in Kralingen? Of wil je vertellen wat deze stad voor jou betekent?  Een essay over de haven of het oorlogsverleden? Alle verhalen, fictie en non-fictie, zijn welkom. Laat je inspireren door de ambassadeurs en schrijf het beste verhaal van Rotterdam in minder dan 2.000 woorden!

#RotterdamSchrijft wordt georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam en Sweek, met behulp van Boekhandel Donner, ambassadeurs en juryleden die Rotterdammers en lezen en schrijven een warm hart toedragen.

Tijdens de wedstrijd publiceren vijftien ambassadeurs één voor één hun eigen verhaal over de stad op Sweek. Laat je inspireren door deze oer-Rotterdammers! Ben je benieuwd wie de ambassadeurs zijn? Kijk dan snel op www.rotterdamschrijft.nl! Daar vind je ook alle andere informatie, inclusief de juryleden en de samenstelling van de prijzenpakketten.

Zoek op RotterdamSchrijft op Sweek om de deelnemende verhalen te vinden! Publiceer een verhaal met #RotterdamSchrijft om zelf mee te doen.